Antedatering belangenverklaring Knoop?

 

Opvallend: vandaag 11 juli 2016 werd een aangepaste versie van de belangenverklaring van de heer Hans Knoop lid van de adviescommissie ME op de site van de Gezondheidsraad geplaatst. Saillant detail: er klopt iets niet met de datum van ondertekening. De eerste versie van Knoop zelf was gedateerd 9 maart de tweede 6 april. De eerste handtekening van Van Gool is gedateerd 11 april en de tweede 24 mei. Waarom heeft hij op 11 april niet meteen de tweede verklaring getekend die immers van 6 april was? En waarom moest er twee keer een verklaring worden ingevuld en waarom verscheen de aangepaste verklaring pas op 11 juli? Heet zoiets niet antedatering? Wat zegt ons dit over de integriteit van de ondertekenaars?

Als je royalties ontvangt voor bijvoorbeeld een protocol CBT dan zou je die hier toch ook moeten opgeven? Het staat er niet, dus wanneer komt de volgende wijziging?  Uit eerdere publicaties van de heer Knoop blijkt dat er nog andere belangen zijn die hier niet genoemd worden. Gaan wij ze noemen of doet u het zelf?

In ieder geval is zo wel duidelijk dat de Gezondheidsraad zijn zaakjes goed op orde heeft!! Veel beter dan het IOM toch?

Op 3 juli schreef ik in mijn Advies aan de Gezondheidsraad het volgende:

Verder is een aantal belangenverklaringen van de commissieleden pas een tijd na de benoeming gepubliceerd en is vervolgens een aantal binnen het tijdsaspect van slechts 2 maanden (na de vergadering op 15 juni) weer aangepast. In die gepubliceerde belangenverklaringen noemt één lid wel een aantal onderwerpen terwijl een ander, die daar net zoveel bij betrokken is, diezelfde punten helemaal niet vermeldt. In alle gevallen staat de handtekening van de voorzitter van De Gezondheidsraad onder de verklaring en dat betreft zowel de initiële verklaringen als de gewijzigde verklaringen.

Tevens wordt door de aanvulling in de belangenverklaring weer eens benadrukt hoe diverse leden van deze commissie met elkaar samenwerken op SOLK-gebied.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s